Bezoek ons op FaceBook

Activiteiten

Klik op de titel om het artikel weer te geven of te verbergen.

Stadsklassen Antwerpen Vierdejaars

Woensdag 19 - vrijdag 21 maart 2014
Op een zonnige woensdagmorgen staan de leerlingen van het vierde jaar klaar voor hun driedaagse. Niet om te sporten of te ravotten in het bos deze keer, maar om wat cultuur op te snuiven in Antwerpen. Bij de aankomst is er geen tijd om rustig ons verblijf te verkennen. De leerlingen worden onmiddellijk de stad ingestuurd met een lijst vragen en opdrachten om zo al een eerste indruk te krijgen van Antwerpen. Na een bewogen busrit naar de tentoonstelling 'Cyburbia' en een ontspannende spel- en filmavond zit de eerste dag erop.

De tweede dag wordt de groep in twee verdeeld. Terwijl één groep zich tot detectives ontpopt om in een stadsspel een moord op te lossen, bezoeken de anderen muziekcentrum TRIX. Hier krijgen ze tijdens een rondleiding langs de podia, studio's en backstageruimtes uitleg over hoe muziek - live en tijdens opnames - bijgeregeld en verbeterd wordt. Daarna kunnen ze zelf aan de slag met een introductie tot drum en met de opname van een eigen nummer in de studio. Na de lunch wisselen de groepen van locatie.
Ook 's avonds werken we in twee groepen. De helft van de leerlingen krijgt een introductieles beatbox, de anderen doen een poging tot breakdance.

De laatste dag staan een bezoek aan de kathedraal en het fotomuseum op het programma. De omvang van de kathedraal maakt indruk op onze leerlingen en hun lange klim naar de top van de toren wordt beloond met een prachtig uitzicht over de stad.
In het fotomuseum kunnen de leerlingen aan de slag met digitale fototoestellen. Ze halen hun inspiratie uit de verschillende tentoonstellingen en met enkele eenvoudige tips en wat begeleiding slagen ze erin om hun fotografie naar een hoger niveau te brengen.

Deze nieuwe vorm van driedaagse moet nog even wennen bij sommige leerlingen, maar de blije gezichten en de massa foto's die de leerlingen namen, doen vermoeden dat de stadsklassen in Antwerpen geslaagd zijn.

Flashmob tegen Kanker

Dinsdag 4 februari 2014
Op Wereldkankerdag namen onze leerlingen, samen met enkele andere scholen uit het Gentse, deel aan een Flashmob in het winkelcentrum Gent Zuid. De Flashmob werd georganiseerd door de Stichting tegen Kanker. Zo hopen ze mensen aan te zetten om een bijdrage te leveren in de strijd tegen kanker. Steunen kan op www.kanker.be
Bekijk ook de reportage van AVS

Bekijk de foto's

Vredeseilanden

Vrijdag 10 januari 2014
Naar jaarlijkse gewoonte trokken onze leerlingen weer de straat op om gadgets te verkopen ten voordele van Vredeseilanden. Dat resulteerde dit jaar in een recordverkoop voor onze leerlingen met een opbrengst van maar liefst €2520

Bekijk de foto's

Opening OLVI HaircreatioN

Maandag 18 november 2013
Op maandag 18 november werd het didactisch kapsalon van 7Haarstilist 'OLVI Haircreation' plechtig geopend. Vanaf 22 november is het kapsalon open op vrijdag van 9.00 tot 16.00 u. Een afspraak maken kan via het nummer: 0497 21 14 80.

Bekijk de foto's

Startvergadering Bobelo

Vrijdag 14 november 2013
Op donderdag 14 november vond de startvergadering van de minionderneming van het 7de jaar Kantooradministratie en Gegevensbeheer plaats. Bobelo verkoopt originele zeep- en badproducten.

Onze-Lieve-Vrouwe-instituutTweebruggenstraat 55, GENTinfo@olvigent.beTel. 09 225 46 44Fax: 09 233 53 89